Cupping

“Een momentje voor jezelf”.

Cupping

Door middel van cupping ontstaat er een betere doorbloeding op de plaats die wordt behandelt. Dit doe ik door cups van glas of plastic op de huid te plaatsen en in de cup vacuüm te creëren. De cups blijven ongeveer 25 minuten staan. Na de behandeling kan het zijn dat de huid verkleurt. Dit verdwijnt gevarieerd van een aantal dagen/weken. 

cupping bosschenhoofd

Cupping

Doet cupping pijn?

Nee, de behandeling is geheel pijnloos en wordt ook veel preventief gebruikt. Wel is het belangrijk om na het cuppen voldoende water te drinken om de afvalstoffen af te voeren, de plaats dat gecupt is warmt te houden en op te passen met wind en airco de eerste twee dagen. Ook is het belangrijk om de gecupte plaats niet aan zonlicht bloot te stellen. Met cupping krijg je het gevoel alsof je een jas uit doet. Het geeft erg veel verlichting en deze verlichting werkt net zo lang door tot de verkleuring niet meer zichtbaar is. Pas als alle verkleuringen weg zijn kunnen we door met de volgende behandeling. Het lichaam is dan volledig hersteld.

Druk ook eens op de rem.

Veel mensen zullen zich hierin herkennen. Er is geen tijd voor rust en de prestatiedrang is hoger dan de drang tot rust. Een erg Westerse gedachtegang die veel negatieve kanten met zich meebrengt. Uiteindelijk resulteert dit in vermoeidheid, lusteloosheid, niet lekker in je vel zitten. Met acupunctuur, cupping, voeding en Chinherbs bouwen we je welzijn op zodat je weer energiek de dag kan beginnen!

Afspraak maken

Bij het maken van een afspraak gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden